Veilig Botox, fillers en andere hyaluronzuur injectables

Drs. Christa Stojkovic

 Bij ons kunt u het gehele jaar inclusief de zomerperiode doorlopend terecht voor injectables.

Gratis medisch consult!!!

Check de online-agenda voor de behandeldata of contacteer ons hiervoor!

U kunt uzelf direct laten behandelen of op kosteloos consult komen.

Veilig uw rimpels weg met Botox, fillers en andere hyaluronzuur injectables

Rimpels ontstaan doordat ze genetisch zijn bepaald, door uw leefwijze, algemene gezondheid, injectables gezicht rimpelsweersinvloeden, medicatie of een bepaald ziektebeeld spelen hierbij een rol. Er zijn verschillende soorten rimpels die door de zwaartekracht of juist door mimische trekken meer zichtbaar worden. Denk aan de kaaklijn; de wangkauwspier verslapt, de zwaartekracht eist zijn tol en er ontstaan de zogenoemde “hamsterwangetjes”.

Niet alleen zonlicht maar ook luchtvervuiling en roken is niet bevorderlijk voor de huidlijnen.
Om maar even in deze trend te blijven, spreken we ook wel van de term “bunnylijntjes”. Deze rimpeltjes vindt u dwars op de neusbrug ook wel de fronsrimpel genoemd. Uitstekend te behandelen met injectables evenals de kraaiepootjes (lachrimpels), frons- en voorhoofdrimpels.

Opvullen hamsterwang,  fronsrimpel en neuslippenplooi

Uiteraard dient u wanneer u een zonnige periode ingaat altijd zeer alert te zijn met de zon. Zoals we allemaal weten zijn de schadelijke UV-stralen niet bevorderlijk voor huidverjonging. 95% van de huidveroudering komt door de zon of zonnebank. Huidveroudering door zon of zonnebankGebruik daarom altijd een verzorgingsproduct met  SPF30 of hoger.

Laat u niet verleiden tot de goedkope synthetische merken of huismerken van een drogisterij. Dit zijn nagemaakte ingrediënten, welke op goedkope wijze zijn gefabriceerd.

De goedkope ingrediënten die als vulmiddel in het product worden verwerkt met een hoog moleculair gewicht en als fysische filters dienen. Dat wil zeggen dat ze niet tot in de diepste huidlagen doordringen. Ze blijven als het ware op de huid liggen en kunnen de huid niet voeden daar waar juist de huid zich herstellen wil. Het zorgt door het titaniumdioxide dat het licht weerkaatst. (Denk aan de witte smeerlaag zonnebrand die achterblijft op de huid bij goedkope merken). Niets meer niet minder.

Onze producten werken met ‘samengestelde filters’, zij absorberen het licht en zorgen ervoor dat uw huid juist wel haar voeding krijgt zodat het zonneschade minimaal blijft en de huid optimaal kan herstellen.

Wanneer u uzelf heeft laten injecteren, blijf dan in ieder geval de eerste paar uur van de behandelde gebieden af en laat de vloeistof haar werk doen. Dit geldt met name voor botox, doordat deze stof de tijd nodig heeft om in de spieren te penetreren is het noodzaak om de huid met rust te laten.

Bij warm weer of een zonnige periode blijft u altijd alert en zoveel mogelijk onder een luifel, binnen of onder de parasol. Ga nooit zonder bescherming in de zon zitten. Dit voorkomt huidirritaties, huidverkleuringen, zwellingen en andere onaangename kwaaltjes.

Veilige middelen, hét FDA keurmerk en
lid van de (NVCG)
Nederlandse Vereniging van Cosmetische Geneeskunde

Rimpels en/of huidverslapping kunnen op diverse manieren worden aangepakt. Er zijn verschillende manieren om hier van af te komen, waar injectables er één van zijn.  Denk bijvoorbeeld aan rimpels laten verdwijnen, vervagen en/of opvullen. Maak uw keuze en kies altijd voor een erkend bedrijf dat werkt met geregistreerde artsen en voor veilige middelen zoals Botox, fillers en andere hyaluronzuur injectables kiest.
fda
Wij werken uitsluitend met veilige en tijdelijke middelen. Dit zijn FDA gekeurde middelen en zijn aan strenge veiligheidseisen onderworpen en goedgekeurd.

Drs. Christa Stojkovic heeft jarenlang ervaring en is een BIG-geregistreerde arts en daarbij lid van de Nederlandse Vereniging van Cosmetische Geneeskunde (NVCG)

Veilige, tijdelijke middelen zoals Botox, fillers
en andere hyaluronzuur injectables

Historie van Botox en fillers

Botox is een middel wat van origine werd toegepast in de oogheelkunde en neurologie om spasme tegen te gaan. Hedendaags wordt het vooral gebruikt voor cosmetische doeleinden. Het wordt ingezet bij kraaienpootjes, fronsrimpels, de voorhoofdspier en in sommige gevallen zelfs in de bovenlip.

Het medicament Botox (botuline toxine) heeft als werking het tijdelijk uitschakelen van de spierfunctie. Hierdoor verdwijnen de rimpels tussen de 3-6 maanden en soms langer. Een rimpel valt loodrecht op de spier, door de botox wordt deze dus tijdelijk uitgeschakeld, dan valt direct de rimpel gedeeltelijk of geheel weg. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid Botox wat wordt gebruikt. Onze arts zal u daarin adviseren.

Vollere lippen, een strakkere kaaklijn, beter zichtbare jukbeenderen, een prominentere kin of verfraaing een ingevallen neus-lippenplooi 

lip injectables

Fillers zijn gecrosslinkedte Hyaluronzuren. Dit is een natuurlijke stof die in het menselijk lichaam voorkomt in bijvoorbeeld onze kraakbeenderen, oogbal maar ook in onze huid komt dit voor. Het versoepelt, hydrateert en bouwt op. Het woord gecrosslinked ofwel verknoopt geeft aan dit er moleculair een verandering heeft plaatsgevonden waardoor het Hyaluronzuur langer blijft zitten in de huid. Wanneer er normaliter gebruik wordt gemaakt van een pure Hyaluronzuur, verdwijnt dit sneller in de huid nadat het is ingespoten. Het menselijk lichaam zo is gemaakt dat dit het weer afbreekt en dus geleidelijk aan verdwijnt. Bij gecrosslinked Hyaluronzuur zal afhankelijk van het te behandelen gebied de keuze worden gemaakt door onze arts welke middel wordt geïnjecteerd en het beste toepasbaar is.

Tevens verzorgen wij ‘injectables ‘ voor zowel de man als voor de vrouw en voor zowel het lichaam als het gelaat.

Q' Unique