Fruitzuur peeling therapie AHA

Skin therapie voor littekens, acne en rimpels

Fruitzuren Aha'sFruitzuur behandelingen worden veelal ingezet bij huidaandoeningen zoals acné, acne littekens, donkere pigmentvlekken (melasma, ouderdomsvlekken en donkere vlakke littekens), grove poriën en de verouderde huid (anti-ageing).  Het zorgt voor een intense diepte reiniging van de bovenste huidlagen. Bij acné zorgt dit ervoor dat de celdeling geactiveerd wordt waardoor de acné sneller verdwijnt. Bij littekenvorming en grove poriën kunnen wij de structuur hiermee manipuleren en bij pigment verkleuringen die optreden kunnen wij ervoor zorgen dat deze geëgaliseerd worden.

AHA wat is dit nu precies?

Alfa-hydroxyzuren (AHA) zijn natuurlijke organische zuren. Zo wordt er gebruik gemaakt van glycolzuur, appelzuur en citroenzuur (allemaal plantaardige fruitzuren) maar ook van melkzuur en salicylzuur. De combinatie van deze zuren verbetert de afscheiding van de hoorndeeltjes in de huid en vermindert het risico op irritaties. AHA’s veroorzaken o.a. een afschilfering op de hoornlaag door de celdeling te activeren.
Dit wordt veroorzaakt door het oplossen van de tussencelstof door de fruitzuren. De celvernieuwing in de basale laag wordt op deze manier versneld waardoor de celdeling wordt gestimuleerd. De huid absorbeert meer vocht en haar elasticiteit wordt flink verbetert.

Diverse soorten fruitzuur 
Om een efficiënte afschilfering van de huid te krijgen worden hoge concentraties fruitzuren van 50% en 70% in de praktijk toegepast. Als het fruitzuur op de huid is aangebracht kan dit een prikkelend, brandend of jeukend gevoel geven. De inwerktijd van de zuren bedraagt 2 tot 5 minuten, daarna wordt er geneutraliseerd met koud water.

AHA fruitzuren

Naast de behandeling in de praktijk is een ondersteunende thuisbehandeling noodzakelijk met een lager percentage fruitzuur van 5% , 10% of 15%. Deze AHA’s zijn zeer geschikt voor langdurige behandelingen van de huid met fruitzuren en dient gedurende twee tot drie weken eenmaal daags aangebracht te worden in de avond.

De behandeling
De huid wordt intensief gereinigd. Tevens wordt aanbevolen vooraf aan de behandeling  thuis te starten met het smeren van fruitzuur AHA ter voorbereiding op de behandeling. De huid is dan al gewend aan de fruitzuren in lagere concentratie’s.

Na de behandeling
Tot ongeveer twee dagen na de fruitzuurpeeling kan er een lichte afschilfering van de huid zichtbaar zijn. Op sommige plaatsen zullen zelfs korstjes te zien zijn. Deze korstjes genezen meestal binnen 1 week. Let op! U dient vanaf nu ten alle tijden een door uw specialist geadviseerde sunblock dagelijks te gebruiken om pigmentvorming te voorkomen.
Bij zonnig weer dient u vaker te smeren en dit tenminste tot twee maanden na de laatste behandeling. U dient geen andere agressieve behandelingen van de huid te ondergaan gedurende twee weken. Altijd in overleg met uw behandelend specialiste.

Thuisadvies
Zelf kunt u thuis ook een aantal dingen doen om mee te helpen de acne te verminderen. Het belangrijkste is het goed verzorgen van de huid. Een goede dagelijkse reiniging en verzorgende crème zijn heel belangrijk bij de bestrijding van acne. De huidspecialist kan u hierover advies geven, per persoon is het verschillend welke producten u het beste kunt gebruiken.

Tips

  • Niet krabben of zelf uitdrukken van de acne, dit verergerd in de meeste gevallen of er zullen littekens ontstaan.
  • Geen sauna en stoombad gedurende dat de huid reeds is behandeld en/of nog niet is genezen
  • Niet zwemmen in chloorwater of natuurwater
  • Zorg elke dag voor schone washand, handdoek en kussensloop.
  • Probeer het gebruik van veel make-up te verkomen m.u.v. de Lycogel. De huid kan door bepaalde make-up soorten verstopt raken. Laat u hierin adviseren.
  • Leef zo geregeld mogelijk, voorkom stress en vermoeidheid
  • Eet gezond en drink veel water

 

Q' Unique