Couperose

Couperose, wat is het?couperose

Couperose zijn verwijde gesprongen haarvaatjes, meestal in het gezicht. Op het lichaam ontstaan soms de blauwe vaatjes door druk op de vaatwand. Het kan ook erfelijk bepaald zijn of ontstaan door veel afwisseling in temperatuur, teveel zon roken, zwangerschap of gewoon een slechte kwaliteit van het vatenstelsel. In de meeste gevallen zijn ze onschuldig.

Doordat mensen zich er vaak aan storen en het ontsierend vinden, kiest men vaak voor deze behandeling.

Drie laserbehandelingen

De lasertechniek dient in drie behandelingen te worden gedaan. Vaak is na de 2e behandeling al een forse verbetering te zien en is de 3e behandeling slechts een touch-up van de laatste overblijfselen. In sommige gevallen dient vaker terug te worden gekomen maar dit wordt duidelijk in het consult met u besproken.

Na de behandeling ontstaan in de meeste gevallen korstjes, zwelling (oedeem) en roodheid. De huid voelt geirriteerd aan, gelijk als aan een heftige zonnebrand. De zwelling neemt meestal af na een aantal uur en de korstjes zullen na ongeveer
5 tot 10 dagen verdwijnen.

Ernstige complicaties zijn uiterst ongewoon. Hebt u last van huidaandoeningen zoals een koortslip of eczeem dan is de kans aanwezig dat deze worden aangewakkerd.

Voorzorgsmaatregelen in acht nemen!

Vermijd zoveel mogelijk sterke doorbloeding ga 4 weken zowel vóór als ná de behandeling niet in de zon of zonnebank. Mocht u toch in de zon moeten zijn gebruik dan minimaal een spf 30 – spf 50!legs

Zorg dat u 3 dagen vóór en 7 dagen ná de behandeling:

  • niet intensief sport
  • geen alcohol drinkt
  • geen sauna/ stoombad gebruikt
  • niet bukt met hoofd naar beneden
  • geen zware inspanningen levert waardoor druk ontstaat
  • geen peeling of scrub gebruikt

Q' Unique