IPL

ontharing

Met de IPL – SHR (Super Hair Removal) methode kan het wél!

De hele zomer door, voor ieder haar- en huidtype

Met deze vernieuwde geavanceerde methode onthaard u middels de allernieuwste IPL-Laser techniek ook tijdens zonnige periodes. Dit is geschikt voor zowel het lichaam als het gelaat en tevens voor ieder haar- en huidtype, zelfs ook voor donkere huidtypes. Met deze allernieuwste techniek hebben wij de voorsprong op de verouderde technieken.

Ook blonde, rode, grijze haren zijn behandelbaar met SHR- IPL

Vaak wordt er gedacht dat niet alle haarkleuren behandelbaar zijn en zeker niet de blonde haren. Maar toch wel, met de SHR-technologie kan het wel! Laat u daarom goed adviseren door één van onze specialisten en kom op een vrijblijvend consult en ervaar wat de mogelijkheden voor u zijn.

Hoe werkt de SHR ontharingsmethode?

De SHR- technologie richt zich enkel en alleen oppervlakkig op de melanine ( de kleurpigmenten) in tegenstelling tot de authentieke IPL ontharingstechniek die juist de donkere kleur van het pigment als het ware “leest” en zo zijn werking heeft.  Deze techniek heeft zijn werking met name door gelijkmatige verhitting van de huid, waar de celkern ook wel de matrix genoemd zich in bevindt en de haar groeit. Door deze kiembodem te verhitten, welke overigens pijnloos is door de gekoelde kop, vernietigen wij de celkern waardoor het haarzakje zich uiteindelijk niet meer zal ontwikkelen en de haargroei tenslotte uit blijft.

Doordat de SHR methode zich richt op de stamcellen, de belangrijkste bron van aanpak, kunnen wij de celkern vernietigen. Stamcellen  hebben als werking het reproduceren van nieuwe cellen. In dit geval is het de ontwikkeling van nieuwe haargroei. Door deze uit te schakelen kunnen we de ongewenste (lichte) haargroei wel aanpakken.

Vanuit de voedingsmiddelenindustrie weten we dat proteinen ofwel eiwitten, waaruit de stamcel bestaat, haar levensgevende en vitale functie verliest wanneer je deze verhit boven de 43 °C. Het omliggende weefsel functioneert als energiereservoir, zodat de haarfolikel en de stamcellen de temperatuur aannemen van het omliggend weefsel. Door gelijkmatige verwarming met het gekoelde, saffiere handstuk wordt de opperhuid beschermd en kunnen we doelgericht op de stamcellen werken door deze te vernietigen door verhitting.

Snel, effectief en veilig haren verwijderen 

Technisch gezien werken we niet met stationaire pulsatie zoals bij de donkere beharing (HR), maar juist met de ” in-motion”- techniek. Dit is de roterende pulsatie vorm, deze is zeer veilig bevonden voor lichte maar ook zeer donkere huidtypen. Huidtype 1 t/m 6 van zeer blank (rossige) tot negroide huidtypen en is uitermate geschikt voor in de zomerperiode in tegenstelling tot de HR – authentieke IPL ontharingsmethode.

Overigens kunt u wel met deze HR- methode tijdens de zomer door behandeld worden alleen dient u uw huid uit de zon te houden zodat uw huid niet is verkleurd en zo blank mogelijk is.

HR of SHR methode?

Weet u niet of u geschikt bent? Kom dan gerust langs en onze specialisten zullen een op maat gemaakt advies aan u geven en de beste behandeltechniek adviseren.

Q' Unique