Acne

Puberteit en acne

Wij kunnen u gemakkelijk van uw acne afhelpen zonder vervelende hormonen crèmes of heftige kuren vanuit het ziekenhuis waarbij u veelal strenge richtlijnen moet volgen. Bij ons bent u aan het juiste adres.

Wij zijn ziekenfonds erkend!

In de meeste gevallen weet men niet dat onze behandelingen worden vergoed door de zorgverzekeraars. Soms is dit een bepaald vast bedrag op jaarbasis of er wordt per behandeling uitgekeerd. Dit verschilt per zorgverzekeraar. Let er wel op dat u verzekerd bent voor Acne ( Huidbehandelingen). U vindt dit in uw polis terug. Wij zijn ANBOS gecertificeerd, HUIDspecialist erkend en wij vinden het belangrijk dat ons personeel tevens gediplomeerd is in deze specialisatie.

Jeugdpuisten en pukkels

Iedereen heeft wel eens last in de puberteit van puisten of meeëters. Natuurlijk vindt niemand het prettig om met een ontsierend gezicht rond te lopen. Het ziet er niet fraai uit maar is verder geheel onschuldig. Acne komt niet alleen in de jonge jaren voor, er bestaat ook ouderdomsacne.
Veelal gaat het gepaard met roodheden en pustels (pus). Het zijn verstopte talgkliertjes waarbij een bacterie ervoor heeft gezorgd dat er een ontsteking is ontstaan.

Gelukkig is er op een vrij gemakkelijke manier iets aan te doen!

Verschillende vormen van acne:

De “normale” acne (vulgaris) dit wordt gezien als de meest voorkomende soort acne. Dit gaat meestal gepaard met meeëters, roodheden, ontstekingen en wat pustels (puisten). Zorg er altijd voor dat dagelijks de huid goed gereinigd wordt. Dit is de eerste stap op een zuivere, schone en frisse huid.

Acne is de huidaandoening die gepaard gaat met ontstekingen, papels, abcessen en soms ook cysten

Acne conglobata is de meest ernstige vorm van acne. Veelal pijnlijk, heftig en blijft meestal ook nog na het 25e levensjaar actief. Deze vorm zie je vaker terug bij mannen dan bij vrouwen. Het bedekt het gezicht, rug, schouders, borst of decolleté. Het uit zich vaak in grote onderhuidse knobbels, abcessen en cystes gevuld met pus. Deze zijn vaak pijnlijk en blijven lang zitten. Wanneer deze uiteindelijk genezen, laten zij in de meeste gevallen ook ontsierde littekenvorming achter.

Roken & acne vorming

Acne ectopica is een variant op de “gewone acne (vulgaris)”, maar dan op ongewone plaatsen zoals, oksels, liezen en/of billen. Hier bevinden zich vaak terugkerende grote cystes (holtes gevuld met pus) die in de huidplooien ontstaan. Het kan veel ongemak bezorgen en is vaak pijnlijk doordat de plaats waar het zich bevind vaak in een huidplooi zit. Hierdoor raakt het nog meer geïrriteerd. Met name mensen met een ongezonde voeding en rokers hebben hier vaak last van.

Acne beïnvloed psychische

Acne excoriée komt veelal bij jonge vrouwen voor waarbij de vorm van acne heel erg gering is. Zij zijn zo geobsedeerd door ieder pukkeltje, vlekje of plekje, dat alles extreem wordt uitgeknepen en open wordt gekrabd. Hierdoor ontstaat alleen nog maar vele heftigere ontstekingen en lelijke littekens.

Samen lossen wij uw huidprobleem gemakkelijk op

Laat u vandaag nog adviseren!

Q' Unique