Pigmentstoornissen

Veel mensen weten echter niet dat pigmentvlekken in de meeste gevallen gemakkelijk te behandelen zijn in 2-3 keer! Vaak zien we dat na 1 keer er al een groot deel verwijdert is en  na de 2e keer en is de 3e keer slechts een touch-up nodig is.

Er kunnen ook meer behandelingen noodzakelijk zijn, dit is afhankelijk van hoe sterk genesteld de pigmentverschuiving in de huid zit. Als er vroeger een sterke zonbeschadiging of verbranding heeft plaatsgevonden zien we vaak dat dit meer dan 3 keer nodig heeft. De melaninecellen, dit zijn de pigmentencellen in de huid, worden als het ware sterk naar een vlak geconcentreerd. Hierdoor is de zogenoemde pigmentverschuiving zichtbaar in de huid.

pigment-stoornissen-handen

Ouderdomsvlekken

Het ontstaan van pigmentvlekken of ouderdomsvlekken gebeurt meestal door de zon of zonnebank. Uiteraard speelt het verouderingsproces ook mee. Het zogenoemde collageen in de huid vergeeld dit uit zich in donkere vlekken.

Zwangerschapsmasker/ Melasma

Onder invloed van hormonen en/of medicijnen kan er ook een pigmentverschuiving ontstaan. Men noemt dit een zwangerschapsmasker ofwel Melasma. Melasma kan ook bij mannen voorkomen, over het algemeen zien we dit vaker terug bij vrouwen, maar omdat het een hormonale afwijking in de huid is kan dit ook bij mannen ontstaan.

De naam zwangerschapsmasker is ontstaan omdat er een soort masker zichtbaar wordt door de pigmentvershuivingen vaak tijdens zwangerschap of anti-conceptiepil gebruik.

Zonbeschadiging

De meeste gevallen zijn bekend door onvoldoende bescherming tijdens het zonnen. Dit is vaak in de jongere jaren opgelopen en komt vaak tot uiting op latere leeftijd in de vorm van pigmentvlekken.

pigment-stoornissen-borst

Voorkom zoveel mogelijk schadelijk UV licht en bedek uzelf, indien u toch in de zon bent. Gebruik altijd een natuurlijke spf30 of hoger! Geen synthetische, goedkope middelen. Die zijn zowieso niet goed voor de huid. Het is plastic op de huid.

Q' Unique