Harsen

Met of zonder haar

Het “keerpunt” naar een haarvrij bestaan.

Eeuwen geleden, toen de mannen nog op beren schoten en de vrouw haar dagen vulde met het bij elkaar scharrelen van eten, waren we maar wat blij met ons heerlijke, bedekkende haarvachtje. In deze tijd zorgde dit voor een goede isolatielaag tegen kou en barre weersomstandigheden.

baby-scherendMaar wanneer was nu het keerpunt om al die overtollige haartjes juist te verwijderen. Dit idee is pas ontstaan in de tijd van de oude Grieken en Egyptenaren. In die tijd ontstond een nieuwe rage, men wilde meer hygiëne! Een haarloze huid was gemakkelijk schoon (lees zonder vlooien en luizen) te houden. In die tijd werden massa’s slaven opgeleid tot ‘onthaarder’ van hun meesters om hen op ieder gewenst moment haarvrij te kunnen maken. Vroeger werd een brouwsel van citroen, honing en water gemaakt dat wij tot op de dag van vandaag nog steeds kennen, onder de naam “hars”.

De Europeanen ontdekten het harsen pas rond het jaar 1900, mede doordat onbedekt steeds meer mode werd.

Vanaf de dertigerjaren kunnen we er eigenlijk niet meer omheen. Zo zijn er verschillende ontharingsmethoden ontwikkeld in de loop der tijd.

Schaamluis verdwijnt door ‘Brazilian – Style’

De oude grieken en romeinen zijn al eeuwenlang bezig met ontharing. Tot op de dag van vandaag dreigt de schaamluis uit te sterven en wel als gevolg van het ontharingsprincipe met name de zogenoemde ‘Brazilian syle’.

Deze methode, toegepast in de schaamstreek, betekent vooral ‘all the way bare’. Door dit mode fenomeen heeft de schaamluis echter geen kans meer om zich in te nestelen, eitjes te leggen en dreigt daardoor uitgeroeid te worden. Of we hier nu om moeten rouwen is een tweede?

Studies hebben uitgewezen dat de ‘brazilian style’ met name populair is onder jongeren. In the States zijn cijfers bekend dat een meerderheid van 80 % onder de studenten gaat voor brazilian waxing of laseren.

BrazilianCarnavalWaxing ofwel harsen gebeurt vaak met een vloeibare harssoort en met strips. In één strakke, vloeiende beweging wordt het haar dan verwijderd. Bij harsen kunt u ervan uit gaan dat, wanneer het met regelmaat wordt gedaan de haarcyclus uitblijft van 4-12 weken.

Bij laserontharing IPL kan een definitieve verwijdering van wel 97% worden bereikt. Vaak met een tussenpose van 5-8 weken afhankelijk van uw wensen.

Zoals u inmiddels van ons gewend bent, zijn wij altijd op zoek naar de snelste en meest effectieve behandelmethoden. Daarom hebben wij nu de IPL- Tandum-Methode zodat u nog sneller van uw ongewenste haargroei af bent.

Vraag voor een persoonlijk advies op maat, een kosteloze consultatie aan.
Hierin leggen wij u graag uit wat de voordelen zijn van onze apparatuur ten op zichte van andere minder effectieve appartuur. Want ook wij begrijpen dat u soms door de bomen het bos niet meer ziet. Wij helpen u graag op weg.

Q' Unique