Teken de petitie IPL – Laser moet blijven!

IPL – Laser behandelingen moeten blijven,
teken daarom de petitie nu nog

Waarschijnlijk heeft u al via verschillende communicatiekanalen meegekregen dat minister Schippers van Volksgezondheid een uitspraak heeft gedaan betreft het gebruik van IPL en Laser apparatuur in de branche schoonheidsverzorging.

Met haar uitspraak brengt zij een advies uit aan de Tweede Kamer voor het invoeren van een wetswijziging. Minister Schippers wenst een wetswijziging door te voeren waarmee IPL – Laser behandelingen enkel uitvoerbaar zijn door BIG geregistreerde personen zoals artsen en huidtherapeuten. Hierdoor zou de branche schoonheidsverzorging veel omzetmogelijkheden mislopen, de consument belemmerd worden in de mogelijkheid tot behandelingen met IPL en Laser en wordt ook verwacht dat het juist de beunhazen in de hand zal gaan werken. ANBOS heeft een duidelijke statement aangenomen betreft deze stand van zaken en verwacht dat dit juist een ‘schijnveiligheid’ creëren.

Belangrijk is te weten dat deze uitspraak van minister Schippers niet definitief het einde betekent voor IPL – Laser behandelingen in de schoonheidsbranche. Om een wetswijziging door te kunnen voeren moet er eerst een meerderheid in de Tweede Kamer worden bereikt die hetzelfde standpunt deelt als de minister. ANBOS heeft de laatste maanden hard gewerkt aan het lobbyen bij diverse politieke partijen om de IPL – Laser behandelingen wel toegankelijk te houden voor de schoonheidsspecialisten mits ze een degelijk educatie hebben ondergaan op het gebied van deze speciale ontharingstechnieken. Dit werk zal ANBOS de komende maanden ook doorzetten om de politiek te overtuigen van het feit dat de gevolgen enkel groter gaan worden wanneer het voor schoonheidsspecialisten niet meer mogelijk is om behandelingen met IPL en Laser uit te voeren.

U kunt als klant ook uw steentje bijdragen door de petitie te ondertekenen die de brancheorganisatie heeft aangemaakt. Wij staan voor het behoud van IPL -Laser behandelingen in de branche schoonheidsverzorging met kwalitatieve educatie op het gebied van ontharingstechnieken. Helpt u ons mee deze technieken te behouden?

Teken de petitie en klik dan hier

Speak Your Mind

*

Q' Unique