Ontharing

Het ontharingsritueel harsen (waxen) en epileren is al afkomstig vanuit de tijd van de Romeinen. Tegenwoordig is zelfs elektrische ontharing niet meer in trek, maar wordt er veelal met IPL (Intense Pulsed Light) gewerkt. Bij harsen en epileren wordt de haar in zijn geheel verwijderd en groeit langzaam weer aan. In tegenstelling tot deze tijdelijke haarverwijdering variant, doet IPL haar werk op basis van permanente haarverwijdering. Hierbij kunnen wij zeggen dat tot wel zo’n 97% definitief verwijderd wordt. Er zijn vele soorten ontharingsapparaten op de markt, vaak wordt er gesproken over lasers, dit is een foute benaming. Begrijpelijk is dat een leek door de bomen het bos niet meer kan zien. Het apparaat dat wij in ons bezit hebben is op dit moment de meest krachtige en resultaatgerichte in zijn soort. Dit komt mede door het diamantgeslepen kristallen prisma, dit is de lens. Deze zorgt ervoor hoe sterk geconcentreerd de haar wordt aangepakt en kunnen we op de juiste golflengte zitten in het kleurenspectrum. De lichtbundel wordt in een trechtervorm (lees sterk geconcentreerd licht) vanuit het handstuk door de haar gebracht en vernietigd tot in de haarmatrix. Dit is de voedingsbodem waarin een haar groeit in het haarzakje.

shutterstock_145321486Zoals vele tegenspreken kunnen wij met onze apparatuur wel degelijk blonde, rode en grijze haren vernietigen, door te werk te gaan met de SHR (Super Hair Removal). Deze specifieketechnologie kunnen weinige u maar aanbieden. Uiteraard, donkere beharing blijft het snelste te behandelen door de aanwezigheid van de sterke kleurpigmenten in de haar. Alle haarkleuren en huidtypen zijn met ons apparaat, veilig en pijnloos te behandelen. Door de bewegende ‘in-motion’ techniek kunnen we alle mogelijke plaatsen bereiken om doeltreffend de haren te vernietigen. Wij hanteren een gekoeld handstuk, waardoor geen verbranding ontstaat zoals bij vele ‘goedkopere’ aanbieders wel het geval is. De behandelingen zijn zowel voor mannen als vrouwen geschikt. De laatste trend onder haarverwijdering bij mannen is, de kraaglijn, borst, en het tussenstuk bij doorlopende wenkbrauwen. Het voordeel is dat u thuis meer tijd overhoudt voor leuke dingen. Nooit meer omkijken naar die ongewenste haargroei bij deze vorm van permanente haarverwijdering.

Harsen ofwel waxen geeft op de 2e plaats, voor op de lange termijn, het beste resultaat bij het uitstellen van ongewenste haargroei. Ook in de hars keuze zijn wij selectief geweest en hebben voor de allerbeste hars gekozen. Dit betreft een gel hars. Deze zal enkel om de haar kleven en niet aan de huid, zodat er geen huidirritaties of ontvellingen na het harsen plaatsvinden.

Q' Unique