IPL flitslamp de oplossing voor ongewenste haargroei

Definitief ontharing nu zelfs ook voor blonde, rode en grijze haren

De term IPL ( Intens Pulsed Light) is geen nieuw begrip, maar wordt vaak verward met de term LASER (Light Amplification Stimulated Emission Radiation). In een LASER straal of IPL bundel zit wel degelijk verschil. Bij een laserstraal spreken we vaak over een smalle bundel met één en dezelfde kleur. Als we over licht spreken worden er meerdere kleurenspectrums gebruikt. Dit geldt voor IPL, maar dit geldt ook voor normale lampen. Normale lichtstralen zenden in alle richtingen uit. Denk bijvoorbeeld maar aan een hanglamp in een donkere kamer, zou je deze aan doen dan zie je de lichtbundel uiteen vallen.

Hoe weet ik welke IPL behandeling wel werkt, iedereen praat toch in z’n eigen straatje?

Hierbij pakken we koe bij de hoorns. In bovenstaande tekst hebben we uitgelegd dat een lichtstraal dus alle kanten op reikt. Juist ja, daar zit het verschil nu in of een IPL behandeling wel krachtig genoeg werkt om het gewenste resultaat te behalen of men komt erachter dat ze na 15-20 keer nog steeds met bijvoorbeeld overbeharing te kampen hebben.

Het geheim van een resultaatgerichte IPL behandeling

Het geheim zit in het werkzame handstuk en hoe het prisma is bewerkt. In de meeste (goedkope) flitskoppen en IPL apparatuur zit een glasgedeelte wat uit één geheel bestaat, denk maar aan de zgn. dikke jampotglazen. Deze zijn niet facet/ diamant geslepen. Wat gebeurd er nu wanneer dit wel diamant is geslepen, dan zal de lichtbundel als een trechtervorm er doorheen worden geloodst en dus als krachtige straal naar buiten komen. Hoe gecentreerde de bundel, hoe beter we de ‘haren’ plaatselijk kunnen vernietigen. Er zal geen loze lichtbundel verloren gaan zoals bij de meeste dit wel het geval is. Nu kunt u voor uzelf de balans opmaken, nu weet u waarom andere aanbieders dit extreem goedkoop kunnen aanbieden.  Uiteraard vindt u bij ons alleen de allerbeste apparatuur en mag u ervan uitgaan dat onze IPL aangeboden behandelingen allen een facet/ diamant geslepen prisma hebben voor het allerbeste resultaat.

Speak Your Mind

*

Q' Unique