Mesotherapie

De homeopathische vitamine injectie

Mesotherapie heeft zich ontwikkeld in 1952. De Franse arts Dr. Michel Pistor ontdekte deze therapie voor behandeling tegen pijn en sportblessures.

Hij zette deze methode in om pijn en blessures sneller uit te schakelen.  Doordat de medicamenten direct op de juiste plaats in werden gespoten, voorkwam je dat de werkstoffen de hele bloedbaan moesten afleggen om bij het pijnpunt te komen. Deed er een knieblessure zich voor dan spoot hij de medicamenten gelijk in bij de ontsteking en hoefde men geen medicijnen middels tabletten of drankjes in te nemen. Dit verkorte de afleg van het middel en werd veel resoluter het pijnpunt aangepakt.

Uiteindelijk is bedacht dit tevens in te zetten als oppepper voor de huid, in de vorm van een vitamineshot en om rimpels tegen te gaan. Er wordt dan een coctail van 100% natuurlijke homeopatische stoffen zoals aminozuren, mineralen en vitamines vermengd om zo het  ‘huidprobleem’ aan te pakken.

Het cosmetische deel van mesotherapie is geboren

De behandeling bestaat uit diverse zeer oppervlakkige prikjes in de huid  Het is de combinatie van die prikjes en de werkstoffen die een goed resultaat geven. De behandeling is niet geheel pijnloos, maar goed te verdragen, indien gewenst, kan de huid ook plaatselijk verdoofd worden.

Hysuperfruit Gojibes Acaibesaluronzuren, aminozuren, vitamine preparaten

Bij de cosmetische mesotherapie worden altijd natuurlijke werkstoffen gebruikt.
De basisstof is hyaluronzuur. Dit is een van de belangrijkste stoffen tegen huidveroudering!
Het is een lichaamseigen stof die zorgt voor souplesse en vocht vasthoud in de huid.
In deze basisstof kunnen zowel vitaminen A,C en E, mineralen, aminozuren en antioxidanten worden toegevoegd voor het allerbeste resultaat.

Behandeling van huidverouderingsverschijnselen

Mesotherapie zorgt dat het stofwisselingsproces in de huid wordt geactiveerd, hierdoor kunnen de verouderingsverschijnselen worden behandeld. Het samenklonteren van collageen wordt ongedaan gemaakt. Dit is weer nodig voor de egaliteit van de onderste huidlagen waardoor de huid nieuwe veerkracht en haar elasticiteit (terug) krijgt.

Maar ook de vetcelafbraak kan worden geactiveerd. We kunnen de bekende “love handles”, buik, dijen,  benen maar ook vetwallen en een onderkin behandelen.

Aanpak diepe rimpels en extreme huidverslapping

Echt hele diepe rimpels of huidverslapping kunnen met deze techniek niet opgevuld of weggehaald worden.
Het gaat om een gladtrekkend en verfrissend effect. Het zal in de meeste gevallen dan ook het mooiste resultaat geven met een intensieve peeling of LASER behandeling voorafgaand.
Plaatselijke mesotherapie kan prima rondom de ogen en rond de mond worden gebruikt. Ook kunnen de schadelijke gevolgen van roken, luchtvervuiling en zonlicht worden aangepakt. Daarnaast is het een goed middel voor de behandeling van droge/perkamentachtige ruwe huid.

Preventie huidveroudering

Uiteraard dient iedere indicatie appart bekeken te worden, maar wie de huid lang in goede conditie wil houden, kan het beste preventief beginnen tussen de 30 en 40 jaar. Het is uitermate geschikt om de jonge huid in een nog betere kwaliteit te brengen of te behouden en voor de ouder wordende huid om haar elasticiteit en souplesse terug te geven.

Aantal behandelingen

Voor het beste resultaat zal een op maat gemaakt huidplan moeten worden opgesteld. U kunt hiervoor inlichtingen verkrijgen tijdens een ingepland kosteloos consult. Hierin wordt besproken hoeveel behandelingen voor u nodig zijn en wat het kostenplaatje is. Wanneer u besluit te starten  met de behandelingen, wordt er een medische vragenlijst doorgenomen en uw huidplan op maat gemaakt. Tevens worden er dan voor- & na- foto’s gemaakt. Bij deze behandeltechniek dient u ten alle tijden in kuurverband te komen voor het beste resultaat!

U dient zich er ook bewust van te zijn dat het per kwartaal of per half jaar (afhankelijk van de indicatie) herhaald moet worden, om het verouderingsproces uit te stellen. Uiteindelijk hoeft men maar één behandeling per jaar te ondergaan.

Door ons divers aanbod aan behandelscala, kunnen wij u ook daarin adviseren. Wellicht zijn andere combinatie’s ook aannemelijk na de kuurbehandeling.

Q' Unique