Cellulitis

picture1Cellulitis verwijderen dmv effectieve aanpak bindweefselmassage

Er zijn maar weinig mensen die niet of nauwelijks te kampen hebben met overgewicht. Afslanken en afvallen behoren voor vele tot een terugkerend ritueel. Lijnen bij een afslankclub, sporten in de sportschool, afslankpillen, diëten volgen bij de diëtiste of zelf zorgen dat je vetverbranding opgang komt door voeding, afslankboeken of andere afslankmethoden is voor vele een drempel.

Snel vet verbranden, weg met die sinaasappelhuid en putten in de benen en billen

De Celluless afslanktechniek is in 1985 in Frankrijk tot stand gekomen. Het werdt ontwikkeld t.b.v. het genezingsproces bij brandwonden en littekenweefsel. Deze beschadigde huiden zijn zodanig gekwetst dat hierdoor verklevingen zijn ontstaan. Hierdoor verliest de Dermis (huid) haar souplesse wat weer het gevolg is van het elastineverlies. Om er voor te zorgen dat de Subcutis ook wel de onderhuidse bindweefsellaag genoemd haar rekbaarheid d.m.v. de elastinevezel en veerkracht behoudt is deze roltechniek ontwikkeld.

De celluless behandelmethode is een hoog kwalitatief massage apparaat dat zowel pulserende als rol/pompbewegingen uitvoert op de bindweefsellaag. In deze onderhuidse bindweefsellaag vinden we onder andere bloed- en lymfevaten en bevindt zich de opslag van vet in de cellen. Om dit vet aan te kunnen pakken, dienen we zowel intensief het vetweefsel “los” te masseren als de bloed- en lymfesystemen te optimaliseren. Hierdoor ontstaat een gezonde huid. Uiteraard dient u voor een gezond bestaan en een healthy skin, 2 liter water te drinken, te sporten, weinig alcohol en koffie tot u te nemen en uw voedingspatroon aan te passen. Uiteraard met de juiste ondersteunende producten voor thuisgebruik komt u tot het beste resultaat.

Strakke, slanke benen, billen, buik en armen

Door deze uitgebalanceerde afslankmethode kunnen wij effectief de contouren en huidstructuur zodanig beinvloeden dat deze compacter en gladder wordt. Uw huid zal geen deukjes en oneffenheden meer vertonen. De putten in de huid worden door deze speciaal ontwikkelde bindweefselmassage weggemasseerd. Uw huid zal er egaal en glad uitzien. De onderhuid is tot een sterk panser tot stand gekomen, hierdoor is de huid gezond, vitaal en zal de doorbloeding optimaal zijn. Kwaaltjes zoals vermoeide benen, maar ook een gevlekte huid door slechte doorbloeding zal worden aangepakt.

Cellulitis bij mannen en vrouwen

Cellulitis, is de verkeerde benaming. Alles wat in medische termen op ‘-tis’ of ‘-tus’ eindigt geeft aan dat het om een aandoening gaat. Letterlijk vertaald  ‘zieke’ cellen. De juiste benaming is eigenlijk, panniculose.

Paniculose komt bij 90% van de vrouwen voor. Mannen daarentegen hebben er minder last van. Cellulite heeft niets te maken met overgewicht maar kan hierin wel een rol spelen. Het is een verkleving in ons bindweefsel waaraan zich vetophopingen hechten. Het ziet eruit als vetkussentjes, de zogenaamde “Sinaasappelhuid”.

Lymfedrainage voor het afvoeren van gif- en afvalstoffen

Om cellulite te voorkomen, moeten we ervoor zorgen dat er een goede doorbloeding ontstaat en ons lymfatischstelsel in gang wordt gezet, dit om gif en afvalstoffen af te voeren. Deze toxines beinvloeden de bloedcirculatie en zullen ons metabolisme, het spijsverteringsproces niet bevorderen. Wat weer tot constipatie kan leiden. Dus kiezen voor een gezond leven is van belang.

Wij bieden u de professionele methodes aan, welke al geruime decennia in de medische wereld worden toegepast. Diverse sessies zijn noodzakelijk, dit hangt af van de ernst van de cellulite. Kom gerust eens langs voor een vrijblijvend advies op maat gemaakt.

Al zouden we een kijkje in de huid nemen hoe de verdeling is, kunt u zich het het beste voorstellen als, vlak van het weefsel zich heeft verdeeld in allemaal aparte vakjes, een soort schotjes. De een is meer met vet gevuld dan de ander. Hierdoor ontstaan de vetkuiltjes.

We kennen allemaal het fenomeen en weten allemaal wat het inhoudt, de ontsierende deukjes die vaak zichtbaar zijn op de bovenbenen, heupen, armen en billen.

Striae en striemen verwijderen

Striae is eigenlijk een scheuring in de bindweefsellaag. Dit ontstaat meestal doordat de huid in rap tempo groeit en uitrekt we noemen het ook wel stretch- marks. Vaak zijn het veelal in de eerste instantie, rode strepen op de huid, dit is de zogenoemde ‘jonge’ striae. In een later stadium zien we vaker dat deze rode huidscheurtjes bleker worden en dus ook minder zichtbaar zijn. Weg zijn ze dan niet. Deze huidscheurtjes blijven altijd voelbaar. Het reliëf is hier niet meer compact en glad. We zien dit vaak bij zwangerschappen, tieners die in de groei zijn, maar ook wanneer er snel borstontwikkeling ontstaat of bij overgewicht/ obesitas.

Door de huid met regelmaat intensief te laten masseren door de celluless behandeltechniek, voorkomt u erger. Een huidscheuring is een blijvende kwetsure. Voorkomen is beter dan genezen.

 

Q' Unique